Bruket BK

Referat: Forsby FF - Bruket BK

Seriepremiär!

Under gårdagen drog Div 7 Västmanland äntligen igång. I sin första seriematch någonsin ställdes Bruket BK inför uppgiften att ta sig an Forsby FF på ett soligt "krillan".
Denna för Bruket historiska match fick slutresultatet 1-2, vilket betyder att Brukets första seger kan skrivas in i rullarna.

Matchen började stabilt där taktpinnen hölls stadigt av de grå kombattanterna från Fagersta.
Efter ett par vackra anfall med mindre vackra avslut, kom så den första riktigt farliga möjligheten när Brukets David Fernros drog iväg en tåfjutt från helvetet. Trots avståndet på 25 meter, hade motståndarnas keeper ingen chans att nå bollen, som dessvärre mötte sin överman i överliggaren.
Matchens nästa farlighet kom ett par minuter senare då en Forsbyspelare lyckades tråckla sig igenom ett samlat Bruket, ta sig in i straffområdet och bli nergjord av Brukets keeper Fitim Gegaj.
Gegaj hävdade att han inte rörde något annat än bollen, domaren höll inte med och tilldelade Forsby en straff.
På darrande ben inför blicken i Gegajs ansikte, klev straffskytten fram och sköt...högt över.
Efter straffen var matchen återigen i Brukets händer.
I den 31:a matchminuten kom äntligen det första målet.
Försvarsgiganten Tobias Carlsson skickade från halvplan iväg ett riktigt jävla höstlöv mot mål. Bollen damp ned i backen och studsade över målvakten, som pga bollens låga hastighet fick tag i den efter att den passerat mållinjen, bara för att tryckas ännu längre in i målet av "Den buffliga politikern" Marino Wallsten (Wallsten sade själv efter matchen att han inte riktigt litade på kvalitén i Tobbes avslut).
0-1 till Bruket, ett resultat som stod sig halvleken ut.

Andra halvlek började som den första med viss dominans från Brukets håll.
Även om Forsby jobbade sig in i matchen och började husera allt oftare på Brukets halva av planen, kändes det aldrig riktigt farligt.
Än mindre farligt kändes det efter att Abdirahman Abdi Hassan i 73:e minuten, på en fin passning från Alexander Latvala, tryckt sig igenom Forsbys försvar och rullat in 0-2 till Brukets fördel.
Tyvärr för Bruket bröt Abdi nästan benet i den efterföljande kollisionen med målvakten och fick utgå skadad.
Trots detta tunga avbräck höll Bruket ändå ihop försvaret i Forsbys sena forcering.
0-2 stod sig hela vägen till den 87:e minuten då Forsby lyckades rulla in ett tröstmål, men segern var aldrig särskilt hotad.
Slutresultatet 1-2 i seriepremiären får ses som en stor bedrift med tanke på att Bruket endast spelat en enda träningsmatch på fullstor plan och i övrigt haft halvadana möjligheter till att träna på stor yta.
Att se hur vi håller oss till matchplanen och krigar för varandra känns fantastiskt kul.
Nu tar vi med oss den positiva känslan och hoppas att vi kan upprepa denna bedrift på hemmapremiären, som spelas mot Somaliska FF, söndagen den 14/5 kl 15.00 på Fagerlidens fina konstgräs.